Gebruik warmtekussens

Als je goed zorg draagt voor jouw kussen, zal je hier jaren plezier van hebben. Het bestaat uit natuurlijke materialen: gereinigde kersenpitten of ongebroken lijnzaad en katoen.

 

WARM GEBRUIK
Een warmtekussen is een natuurlijk en eenvoudig middel om pijn te bestrijden. Warmte is een weldaad tegen spierpijn, gewrichtspijn, gespannen nekspieren, whiplash, stress, buikpijn, menstruatiepijn, artrose… Maar natuurlijk is het ook heerlijk om gewoon te genieten van de warmte op koude dagen.

Opwarmen in de microgolf
Aanbevolen wordt een kersenpitkussen of lijnzaadkussen ca. 2,5 à 3 minuten in de microgolf te verwarmen bij 600 W. Pas op: kleine kinderen reageren gevoeliger op warmte dan volwassenen. Als je de wattage van jouw microgolf niet kent, start dan met 2 minuten. Gelieve tijdens het opwarmen toezicht op het kussen te houden.

Opwarmen bij een hogere wattage kan tot verbranden van de kersenpitten of het lijnzaad leiden. Ze spatten dan uiteen en door het roosteren is een ‘amandelachtige’ geur waar te nemen. Bij extreme oververhitting kan het vulsel en de stof verschroeien en zelfs leiden tot brand.

Opwarmen in de oven
Dit wordt aanbevolen bij ±100°C.

 

KOUD GEBRUIK
Een diepgevroren kersenpit- of lijnzaadkussen vermindert zwelling en pijn. De koude pittenzak helpt bv. ontstekingen te verzachten, migraine te verlichten en is vooral doeltreffend bij de behandeling van allerlei sportblessures.

Koelen in de diepvries
Leg het kussen enige tijd in de diepvriezer, beschermd in een plastic zakje.

 

ONDERHOUD
Na de winter mag je een kersenpitkussen met de hand in een sopje wassen. Je laat hem drogen op een handdoek of op de radiator en schud hem regelmatig op. Zorg dat het kussen weer helemaal droog is alvorens hem op te bergen.

In tegenstelling tot kersenpittenkussens kunnen lijnzaadkussens NIET gewassen worden. Lijnzaad is een slijmstofplant, die veel slijmen afgeeft bij contact met water. Eventueel kan je een vlekje plaatselijk en kort met koud water uitwassen en het kussen dan laten drogen op de radiator.

 

Voila, je bent er helemaal klaar voor.
En nu? Genieten maar!

Warme groeten,
ROXY ROBERTA