Mijn verhaal

 

WIE IS ROXY ROBERTA?

Mijn naam is Karien Herreman. In een ‘vorig leven’ studeerde ik modeontwerpen, maar na 3 jaar op de modeacademie van Antwerpen, hield ik het voor bekeken. Het ontwerpen deed ik heel graag maar van de elitaire modewereld werd ik minder warm. Ik startte studies grafisch ontwerpen op Sint-Lucas Gent. Zalige studiejaren. Ik leerde er Hendrik, mijn echtgenoot kennen. Drie jaar later studeerde ik af als grafisch ontwerper. Een job die ik nog altijd heel graag uitoefen in hoofdberoep.

 

HET AMBACHTELIJKE ASPECT VERTRAAGT HET SNELLE LEVEN

Twintig jaar, een huwelijk en twee kindjes later herontdekte ik mijn Singer naaimachine. Stoffen zoeken, voelen en combineren is iets tactiel. Iets wat ik soms mis bij mijn grafische werk op de computer. Het ambachtelijke aspect vertraagt ook het snelle leven. Steek voor steek groeit je ontwerp. Het houdt me in balans. Aanvankelijk naaide ik enkel voor ons gezin, maar na mijn eerste deelname aan de markt ‘Homemade Happens’ in Oudenaarde (met een heel klein standje) kreeg ik de smaak te pakken. ROXY ROBERTA was geboren.

 

ROXY WIE?

Mensen vragen me soms hoe de naam ROXY ROBERTA is ontstaan. ROXY is voor mij een jonge, frisse meisjesnaam, die staat voor een nieuwe kijk op bestaande voorwerpen. ROBERTA doet me denken aan een warme, Italiaanse mama, roerend in de spaghettisaus … Deze naam straalt voor mij warmte en gezelligheid uit. Samen staan ze voor een vernieuwde kijk op huiselijke voorwerpen, die een zomers gevoel oproepen.

Wat maak je dan zoal?