Op zondag 19 november 2023 is het Dag van de Ambachten. Dan gaan de deuren open bij Libelia keramiek annex Brouwerij Keun in Ronse. Libelia maakt sinds 2013 met veel passie prachtige mokken, borden en schotels in keramiek. Tijdens de opendeur stelt ze in primeur haar nieuwste collectie voor. Je kan bij Libelia in het jaar ook terecht voor cursussen pottendraaien.

Andere gasten
Petit Patsy heeft een passie voor authenticiteit. Ze maakt unieke houten ontbijt- en serveerplanken in organische vormen, uit de mooiste houtsoorten als notelaar, eik, kastanje en acasia.

Felien van Lont & Co maakt kaarsen. Duurzame, artisanale kaarsen op basis van koolzaadwas. Elke kaars is uniek en door Felien met de hand gemaakt. Sfeervolle decoratiestukken recht uit het atelier in Bavegem.

ROXY ROBERTA brengt handgemaakt tafeltextiel als placemats, pannenlapjes in bladvorm, lavendel ’tags’, stoffen servetten en winterse warmtekussens mee. Maar ook Japanese aprons in linnen en jeans, die door de A-lijn uiterst geschikt zijn voor het pottendraaien.

Je zal er ook het artisanale bier ‘Keun’ kunnen degusteren en speciaal voor deze opendeurdag kaas en pralines met Keun-bier kunnen proeven en kopen van Microbrouwerij Keun van Gert, de vriend van Libelia.

Je voelt het al, een heerlijke mix van keramiek, hout, kaarsen, textiel en bier, natuurlijke ambachten die elkaar geweldig veel eer aandoen. Een uitstapje naar Ronse meer dan waard. Tot gauw!

Libelia Keramiek – Populierstraat 13 9600 Ronse, België
ZO 19/11/2023 – 11-17u (Dag van de Ambachten)